08 aug

81 ezer családnak segített a csok

214700_74240_novak_katalin

Az indulása óta eltelt három évben 81 ezer családnak, nagyjából 330 ezer embernek segített a családi otthonteremtési kedvezmény – mondta Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára annak apropóján összegezte sajtótájékoztatón a csok eredményeit, hogy három éve, 2015 júliusában indult a program, amelyet azóta többször bővítettek, és egyszerűsítették az igénylését is. Novák Katalin hangsúlyozta, az otthonteremtési program egyik célja az volt, hogy lendületet adjanak az építőiparnak és azon keresztül a gazdaságnak.

A politikus szerint a célkitűzés sikeres volt, egy év alatt több mint 30 százalékkal több lakás épült, mint az azt megelőző évben, és az új lakásépítési engedélyek száma alapján arra számítanak, hogy ez a dinamika a jövőben is fennmarad. Novák Katalin hozzátette, az otthonteremtési program bevezetésének az is célja volt, hogy segítsék a családokat a gyermekvállalásban. Mint mondta, ez a cél is teljesült, az otthonteremtési programnak köszönhetően 26 ezer olyan család volt, ahol újabb gyermeket vállaltak.