06 Már

A megyében járt Böjte Csaba

bojte

Három szabolcs megyei helyszínre látogatott el missziós útja részeként Böjte Csaba. A ferences rendi szerzetes a szeretetről és a modern kor érzelemmentességéről beszélt két kisvárdai és egy nyírpazonyi templomban.

A kisvárdai eseményen rajta kívül részt vett Szocska A. Ábel görögkatolikus apostoli kormányzó, Felföldi László római katolikus plébános, általános helynök, a település polgármestere, valamint magánemberként Seszták Miklós.

A hithez való tartozásomat két dolog határozta meg: a görögkatolikus létem, és az a négy év, amit a ferencesek gimnáziumában eltöltöttem – osztotta meg gondolatait Seszták Miklós – Akkor még szocializmus volt, a mindig a kisebbségi létben lévő, de hitben élő ember mindennapjait éltem. Olyan ez, amit most Böjte Csabáék mindennap megélnek ott Erdélyben a kisebbségi létben.

Böjte Csaba beszédében elmondta, hogy érzelmileg sivár, szürke életet élünk, ahol távol kerültünk Istentől. Erre egy példán keresztül világított rá, amit családlátogatáskor tapasztalt: egy háromgyerekes apa hazatérve a munkából szervusszal köszöntötte a gyermekeit. Mire Böjte Csaba kérdőre vonta az apát. Azt mondta, hogy nem köszöntötte őket. A szerzetes felkapta a gyerekeket, dobálta őket, a gyerekek pedig kacarásztak, visongattak.

A nap fénypontja legyen az, amikor az apa hazatér a munkából. Merjük kimutatni érzéseinket, egymás iránti szeretetünket – fogalmazott a szerzetes.

Forrás: FrissMédia