27 feb

A Miniszterelnökség segít a kárpátaljai székháznak

147374

Az MTI értesülése szerint ismeretlenek kedd hajnalban felgyújtották a KMKSZ központi irodáját Ungvár belvárosában, az épület jelentős része leégett. Magyarország Miniszterelnöksége közleményben reagált a történtekre.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága segítséget nyújt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházának helyreállításához – olvasható Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár és Grezsa István kormánybiztos keddi közös közleményében.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága döbbenten áll a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség központi irodáját kedd hajnalban ért támadás előtt és a leghatározottabban elítéli azt – fogalmaznak.

Közleményükben leírják, hogy Magyarország kormánya minden támogatást megad az anyagi károk és a kárpátaljai magyarságot képviselő KMKSZ munkájának helyrehozása érdekében. Az ungvári székház ellen ez a második támadás egy hónap alatt. A közös közleményben kifejtették, hogy a jelenlegi rendkívül nehéz ukrajnai helyzetben és a kisebbségi jogokat súlyosan korlátozó lépések elfogadása után bizonyos erők ilyen módon nehezítik tovább a kárpátaljai magyar közösség helyzetét.

Forrás: MTI
Fotó: karpatalja.ma