20 Már

A napokban indul a lomtalanítás

Nyíregyháza, 2012. március 24.
Lomtalanításra kijelölt helyen guberálnak emberek Nyíregyházán, a Május 1. téren.
MTI Fotó: Balázs Attila

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft., mint az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közszolgáltató alvállalkozója lomtalanítást hirdet március 24-re. A Közszolgáltató közleményében olvashatók az esemény részletei:

A lakosok a lomtalanításra kijelölt nap folyamán, a lomtalanítási táblával ellátott helyekre, illetve a családi házban élők az ingatlanuk elé, a saját hulladékgyűjtő edényeik helyére helyezhetik ki a lomot.

A település tisztaságára való tekintettel kérik a lakosságot, a gyűjtési napot követően már ne helyezzenek ki lomokat, mivel azokról a területekről, ahonnan már elszállították a feleslegessé vált dolgokat, a szolgáltatónak nem áll módjában ismét szállítani!

A lomtalanítás keretében közterületre nem helyezhető ki építési és bontási hulladék, veszélyes hulladék, elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag- és fémhulladék, biohulladék, ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladék. A lomhulladékot a közterületen úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű és gyalogos forgalmat ne akadályozza, a szállítójármű részére jól megközelíthető legyen, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, és ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével.

2018. március 24.
Oros
Nyíregyháza belterület: Belváros, Malomkert, Bujtos, Felsőpázsit, Hímes, Huszártelep, Jósaváros, Kertváros, Korányi kertváros, Örökösföld, Érkert

Kép: petervasara.hu