21 feb

Biztosítják a vadgazdálkodás jövőjét

15187721597896

Az elmúlt évek intézkedései megteremtették a vadgazdálkodás jövőjének szakmai és pénzügyi alapjait, a szükséges jogszabályi keretet, de fel kell lépni a vadászati fegyvertartást értelmetlenül szigorító uniós kezdeményezés ellen – mondta Semjén Zsolt az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke csütörtökön Budapesten, a 25. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás megnyitóján.

A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy Magyarország Csehországgal és Lengyelországgal együtt lép fel az ellen, hogy az Európai Unió – a terrorizmus elleni védelemre hivatkozva – korlátozza a vadászok fegyvertartását, és hogy inkább az illegális határátlépést kellene megakadályozni.

Elmondása szerint a kormány 4,5 milliárd forintot biztosított a Hungexpo felújítási munkálataira, hogy 2021-ben az 1971-es Vadászati Világkiállítás 50. évfordulójára újra nagyszabású szakmai rendezvényt tarthassanak a fővárosban.

Az állami halőri szolgálat mellett élőhelyfejlesztések, horgászturisztikai beruházások, haltelepítések és ökológiai célú szelektív halászat biztosítja a vizes élőhelyek védelmét – tette hozzá Semjén Zsolt.

Forrás: kormany.hu
Fotó: Árvai Károly