06 Már

Fizikai kísérletverseny Nyíregyházán

arany_N

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, a Nyíregyházi Egyetemmel közösen a 2017/18-as tanévben is meghirdeti a Bródy Imre Országos Fizika Kísérletversenyt. A megmérettetésre 7-12. osztályos tanulók jelentkezhetnek.

A verseny célja a tanulók természettudományos ismereteinek bővítése, a fizika megszerettetése, az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazhatóságának felismertetése, valamint lehetőséget szeretnénk biztosítani a diákoknak kreatív ötleteik megvalósítására és bemutatására.

Az országos szintű döntőt 2018. május 18. pénteken szervezik a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban. (4400. Nyíregyháza, Ungvár sétány 22.)

Jelentkezni lehet az ország valamennyi általános-és középiskolájából. A versenyt négy kategóriában hirdetik meg: teheremelő elektromágnes készítése, Távcső készítése, Kedvenc fizika kísérletem, Elektronika szekció. A részletes versenyfelhívást az www.nyharany.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

Minden tanuló emléklapot kap. Az 1-3. helyezettek oklevél, könyv, vagy értékes tárgyjutalomban részesülnek. A legtöbb versenyzőt indító kolléga felkészítő munkáját tárgyjutalommal ismerjük el. Nevezni 2018 május 11-ig lehet.

A versenyre nevezési díj NINCS!

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium honlapján megtalálható nevezési lapon. A nevezéseket a bodyfizika@gmail.com címre lehet küldeni, de leadható faxon, a 42/512-822 számon. Bővebb információ Kiss Lászlóné igazgatóhelyettestől kérhető. (tel: 06-30/6272-864)