09 feb

Kábítószer-kereskedőt fogtak

Screen Shot 2018-02-09 at 12.28.51

Egy feltételezett kábítószer-terjesztőt fogtak el a Mátészalkai Rendőrkapitányság nyomozói a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársaival közösen február 7-én.

A rendőrök Jármi belterületén ellenőrizték a személygépkocsival közlekedő férfit. A jármű átvizsgálása során a hátsó üléssorban elhelyezett kartámasz alatt 142 gramm kábítószergyanús anyagot találtak, mely az elvégzett gyorsteszt alapján amfetamin hatóanyagra pozitív értéket jelzett. A nyomozók a jármű vezetőjét, egy 24 éves hodászi férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást. Az eljárás jelenlegi adatai szerint a férfi a fővárosban vásárolt kábítószert lakókörnyezetében akarta értékesíteni. 

kábítószer 2018-02-09 at 12.29.46

A nyomozók a gyanúsítottnál tartott házkutatás során egy fegyvert foglaltak le, melyet a büntetőeljárás során szakértői vizsgálat alá vetnek. A 24 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.