13 Júl

Közút felújítás megyénkben

IMG_4265

Országos közút felújítási program keretén belül újult meg az M3-as autópálya csomópont és a Nyírbátor vasúti átjáró közötti útszakasz megyénkben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 4105-ös jelű út közel 10,3 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-SB1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 10,3 kilométeren újult meg a 4105-ös jelű út az M3-as autópálya csomópont és a Nyírbátor vasúti átjáró között.

Az Anarcs-Nyírbátor összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.

A beruházás megvalósulása után nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A fejlesztés teljes költsége majd 826 millió forint volt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint 69 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A projektek során épül három körforgalmi csomópont is.