08 aug

Magyarok Kenyere

magyarok kenyere

A megyében eddig mintegy 14 tonna búzát adományozott több mint 150 gazda a rászorulóknak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ szervezésében hét éve indult a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági program, melynek keretei között a Kárpát-medence magyarlakta részeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek össze az adományozóktól, hogy azt a magyar gyermekeket segítő szervezetek révén liszt és kenyér formájában juttassunk el a rászorulóknak.

Augusztus 4-én a kárpátaljai Mezőgecsén tartották meg az összeöntés ünnepét, majd augusztus 6-án pedig a budapesti Szent István-bazilikában az aratókoszorút adták át. A megyében eddig mintegy 14 tonna búzát adományozott több mint 150 gazda a Magyarok Kenyere program keretében, a szám azonban még tovább növekedhet, mivel a kótékonysági program még nem zárult le.

Idén a Magyarok Kenyere programon belül a MAGOSZ támogatást nyújt a nemrég tisztázatlan körülmények közt leégett nagydobronyi református roma imaház és óvoda újjáépítéséhez, és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen országos gyűjtést szervez a károsultak megsegítésére.