07 Már

Március 19-ig fizethetik be az adót

A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya a napokban értesítette ügyfeleit a nyilvántartott adózók folyószámla egyenlegéről a február 15-ig beérkezett befizetések figyelembevételével.

Az értesítőből kiderülnek az adózók tartozásai a tavalyi évről és a 2018. évre esedékes helyi adó, gépjárműadó és esetleges késedelmi pótlék összege. Az Adóosztály 44 708 darab értesítőt küldött ki, magánszemélyeknek csekket is mellékeltek hozzá.

Az idei év első félévére esedékes adók kifizetésének határideje március 19. A magánszemélyek csekken, a cégek és vállalkozók átutalással fizethetik be.

Az adóhatóság felhívja adózói figyelmét arra, hogy a fizetési határidőre érdemes odafigyelni, mivel azoknak az adózóknak, akik fizetési kötelezettségüknek határidő után tesznek eleget, késedelmi pótlékot kell felszámítani, illetve az adó meg nem fizetése esetén a pótlékkal növelt tartozást végrehajtási eljárásban szedi be az önkormányzati adóhatóság.

A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya március 19-én hétfőn rendkívüli ügyfélfogadást tart 8 órától 18.00 óráig az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata