07 jún

Nyit a Tófürdő, zár a Júlia

termalfurdo_julia_nyiregyhaza_1

Június 10-én nyit a Tófürdő, június 11-én megkezdődnek a Júlia Fürdő energetikai korszerűsítési munkálatai.

Ezen a hétvégén, vasárnap a sóstói Tófürdő is megnyitja kapuit a fürdőzők előtt. A Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. tájékoztatása szerint a legmeghatározóbb tényező is adott a nyitáshoz, hiszen már 24 – 26 fokos a tó vize. Az üzemeltető az előkészítő munkákat már korábban elvégezte, a karbantartási- és parkfenntartási munkák befejeződtek, és a tó vízminősége is kiváló, vízszintje ideális. További remek hír, hogy a Tófürdőn az árak a tavalyi árakhoz képest a nyíregyházi lakosok számára nem változnak!

2018. június 11-től várhatóan 2018. szeptember 15-ig a Júlia Fürdő energetikai korszerűsítési munkálatok miatt bezár, a munkálatok ideje alatt sem a fürdőszolgáltatás, sem a gyógyászati ellátás nem lesz elérhető. Közel 197 millió forint áll rendelkezésre, hogy a legfontosabb energetikai korszerűsítési munkákat elvégezzék, melyek fő tematika szerint az alábbiak:

– Homlokzati felületek hőszigetelési munkái

– Lapostető hő- és csapadékvíz szigetelések felújítása, illetve cseréje

– Homlokzati nyílászárók cseréje

– A korszerűsítés kapcsán fotovoltaikus energiatermelő (napelemes) rendszer kiépítésére is sor kerül az energiaköltségek csökkentése, továbbá a minél környezettudatosabb üzememeltetési feladatok megvalósíthatósága érdekében.  A rendszer kiépítésétől 25 – 30% éves megtakarítást vár az üzemeltető.

fotó: termalfurdo.hu