13 Júl

Teljesen leégett a magtár – a Katasztrófavédelem hírei

4

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy közel ötszáz négyzetméteres magtár csütörtökön késő este Tiszavasváriban, az Erdő utcában.

Az épületben műanyag granulátum és egy elektromos targonca is volt. A hajdúnánási, a nyíregyházi, a tiszaújvárosi hivatásos, valamint a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzoltást több vízszállító és egy létrasugár is segítette. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A mobil labor a helyszínen méréseket végzett, de egészségre káros értékeket nem mutattak ki. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

5-2

Két személygépkocsi ütközött össze, majd egy lakóháznak és egy elektromos kapcsolószekrénynek csapódtak csütörtök délután Nyírbátorban, a Vasvári Pál és a Dózsa György utak kereszteződésében. A balesetben egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett. A város hivatásos tűzoltói a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Villanyoszlopnak ütközött egy rakomány nélküli nyerges vontató a délutáni órákban Mándokon, a Petőfi utcában, ahol az ütközés következtében az oszlop egy lakóházra dőlt. A záhonyi hivatásos tűzoltók a szerelvényt áramtalanították és biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Száz négyzetméteren az aljnövényzet kapott lángra csütörtökön délután Nyírtelek határában, Belegrád tanyán. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseményeknél avatkoztak be a tiszavasvári önkormányzati és a tiszadobi önkéntesek Tiszadob határában, ahol az út menti árokpart gyulladt ki, valamint az ibrányi önkormányzati és a gávavencsellői önkénteseket Gávavencsellőre, a Báthory utcába riasztották, ahol kisebb területen kellett a lángra lobbant aljnövényzetet oltaniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság