16 ápr

Tigrisek Amerikában

2016.05.23. tigers

Hüse Csongor cornerback és a Nyíregyházi Tigers több tagja is lehetőséget kap arra, hogy bizonyítson a Pro Football Hall of Fame Academy nyári edzőtáborában az Egyesült Államokban, az Ohio állambeli Cantonban.

Tavaly Tóth Gábor irányító és Panykó Patrik cornerback már részt vett az edzőtáborban és megmutatták, hogy mire képes a magyar fiatalság a tengerentúlon. Az előző évi kiemelkedő eredményeik révén idén ismét meghívót kaptak, hogy kiderüljön mennyit fejlődtek. Mellettük a Tigers sokoldalú falemberét, Suller Ádámot is elhívták, de a Budapest Cowbells ifjú elkapója, Bernáth Péter is bizonyíthat.

„Elsőnek nagyon meglepődtem, amikor megkaptam az email-t, hogy mehetek én is Cantonba, az amerikaifutball hazájába” – mondta Hüse Csongor. – „De amikor megtudtam, hogy én is részt vehetek idén júliusban, a táborban, nagyon megtisztelve éreztem magam. Sokat köszönhetek a csapatnak, és remélem, hogy az eddigi tapasztalataim bővülhetnek a tábor ideje alatt. Számomra nagyon fontos az amerikaifoci, és remélem, hogy több tapasztalatot nyújt a tábor. Ezen felül érdekel az amerikai kultúra és annak megismerése. Nagyon várom már a tábort is, és remélem, sokat tudok majd tanulni ott.”

A Pro Football Hall of Fame Academy következő edzőtábora július 17. és 19. között lesz az Ohio állambeli Cantonban.