16 máj

Útfelújítások az esőzések mellett Nyíregyházán

rain on the windshield

A kedvezőtlen időjárás mellett is lehetőség szerint zajlanak az útépítések, út-, és járdafelújítások – kivéve a szakadó, vagy hosszan tartó áztató esőzést.

Jelenleg az alábbi építési munkák folynak, szinte valamennyi helyszínen kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett:

A Korányi – Eperjes utcai járdafelújításnál folytatódnak a járdaszegély és járdaalap bontási és építési munkák. Csütörtökön és pénteken az időjárás függvényében megkezdődhet az aszfaltozás egy 500 m-es szakaszon.

A Stadion utcán elkezdődtek a járdaépítési munkálatok a járdaburkolat bontásával, aszfaltmarással, és a szegélyépítéssel.

Részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a Csárda utca építési munkálatainál Borbányán,

Nagyszálláson a Sétány utcában,

Sóstógyógyfürdőn a Zsuzsanna és Zivatar utcában is. A jelenlegi munkafázisban valamennyi helyszínen a szivárgók és a szegélyezések építése, az úttükör kiszedése van folyamatban.

A Mária utcában a zúzottkő alap építése van folyamatban.

Jó ütemben haladnak a munkálatok a Csiha Kálmán utcában. A hétfői villanyoszlop áthelyezést követően kedden az útpályaszerkezet végleges profilozása zajlik, szerdán pedig a tervek szerint (időjárás függvényében) megkezdődik az aszfaltozás.

Sóstóhegyen a Mogyoró utcában elkezdődött a szegélybontás és padkanyesés. Amennyiben az időjárás engedi, a hét második felében megkezdődhetnek a csapadék víz elvezetés építési munkálatai.

A Templom utcában továbbra is az útépítés előkészítési munkálatai zajlanak, jó idő esetén a hét második felében elkezdődhet a padkanyesés és szegélybontás.

Oroson folytatódik a Platán közben az útszegély építése, itt nem kell forgalomkorlátozásra számítani.

A Füzes utcában az útburkolat alap építése zajlik, ideiglenes forgalomkorlátozás mellett.

A Platán és Tiszafa utcákban a szegély építése, fugázás, és a közműfedlapok  szintbehelyezése van folyamatban, az Ezüstfenyő utcában az útpályaszerkezetet építik – lokális forgalomkorlátozás mellett.

Folyamatban van a Pazonyi úti kerékpárút felújítása is, ahol továbbra is a humuszolási munkálatok és a padkanyesés munkafázisa zajlik.

A Tó utcán a jelenlegi munkafázisban a szegély bontása, építése, fugázás, és a nyomvonal miatt szükséges fakivágás zajlik.

Az „Erdei sétány és ökológiai sétaút építése” projekt keretein belül az állatpark hátsó kerítése mellett haladó új gyalog- kerékpárút építése nem jár tartós

forgalomkorlátozással. Alkalmanként – hétköznap 7-17 óra között időszakos forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok a Kemecsei út érintett szakaszán. Ezen a helyszínen a munkálatok várhatóan június végére fejeződnek be.

Jó ütemben halad a távfűtési-vezeték építése, a Szegfű utca – István és Hunyadi utca közötti szakaszán. Május 11-re a magasvezetéket elbontották, jelenleg a tartó oszlopok bontása van folyamatban, ezért az Ibolya utcán forgalomkorlátozásra kell számítani a Hunyadi és a Géza utca közötti szakaszon. Az István és a Géza utcán továbbra is biztosított a közlekedés, de egyes pontokon átmeneti forgalomkorlátozás előfordulhat.

Nyírségvíz Zrt. az alábbi utcákban végez építési, javítási, vagy rekonstrukciós munkálatokat:

Árpád utca 52-54. szám alatt járdabontásra volt szükség egy bekötő vezeték cseréje miatt. A munkálatok a  hónap  végéig tartanak.

Megkezdődtek az építési munkálatok Nyírszőlősben a Csabagyöngye utcában, ahol munkanapokon 8.00 -15.30 között szakaszos útlezárásra kell számítani. A munkaterület egy 30-50 méteres szakaszt érint. Előreláthatólag a munkálatok június közepéig tartanak.

Kistelekiszőlőben a Lejtő és a Kocsis utca kereszteződése ideiglenesen helyre lett állítva, várhatóan jövő hét végére készül el a végleges helyreállítás.

A Szamóca utcai (Oros) építési munkálatok során munkanapokon 7.00- 15.00 óra között  csak a gyalogos közlekedés biztosított. A közlekedés fenntartását félpályás, szakaszos útlezárással biztosítják.  A munkálatok ezen az útszakaszon várhatóan június elejére befejeződnek.

A Felhő közben (Oros) még folynak a  munkálatok. Kisebb közlekedési fennakadásra 8:00 – 17:00 között lehet számítani (munkagépek, építőanyag, kitermelt föld akadályozhatja átmenetileg a közlekedést), de munkanapokon 17 órára a teljes helyreállítás megtörténik.

A Bottyán u. – Derkovits u. csomópontban a meglévő hálózat felújítása során, a kereszteződésben lévő 600 mm átmérőjű vezetékek, csatlakozások, tolózárak felújítása zajlik. A teniszpálya mellett megbontották a burkolatot. Kérjük az arra közlekedőket, hogy körültekintően vezessenek.

A Zsálya utcában (Borbánya) az útalap és a burkolat helyreállítása e hét második felében befejeződik.

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata megkéri a járókelőket és sofőröket, hogy a változások figyelembevételével és ne a megszokás szerint közlekedjenek.