01 ápr

25 fertőzött személy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

koronavirus_1

A hivatalos adatok szerint országos szinten eddig 525 személy fertőződött meg, 20 személy pedig elhunyt a koronavírus következtében.

Újabb 33 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 525-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

A koronavirus.gov.hu azt is közölte, hogy elhunyt négy krónikus szív- és érrendszeri betegséggel küzdő idős ember. Velük együtt már 20 halálos áldozatot követelt az új koronavírus okozta betegség (COVID-19).

korona0401

Forrás: koronavirus.gov.hu

A hivatalos tájékoztatás szerint három embert nyilvánítottak gyógyultnak az adatok legutóbbi közlése óta, a számuk így 40-re emelkedett. Kórházi karanténban jelenleg 61 fő tartózkodik. Az elmúlt egy napban 1062 újabb mintát vettek le, az elvégzett tesztek száma ezzel 15 208-ra nőtt.

A várakozásoknak megfelelően a tájékoztatás ezúttal már megyei adatokat is közölt. Ebből kiderült, messze Budapesten mutatták ki a legtöbb fertőzést. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 25 regisztrált fertőzött személyről tudnak, csupán Győr-Moson-Sopron és Pest megyében mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok több személyben a vírust.

koronavirus_megyek

Forrás: koronavirus.gov.hu