26 Már

261-re emelkedett a fertőzöttek száma

koronavirus_1

A tegnapi naphoz képest további 35 igazoltan új koronavírussal fertőzött emberről számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ennél valójában azonban jóval több beteg lehet.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 261-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu. Az eddigi 21 főről 28–ra nőtt a gyógyultak száma is.

A kormány tájékoztató honlapja szerint a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 261 fő. Közülük 247 magyar, 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi állampolgár.