20 Már

85-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

koronavirus_1

Újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 85 fő. Közülük 10 iráni, 1 brit, 1 kazah és 73 magyar állampolgár. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért! – közölte péntek reggel a koronavírus.gov.hu.

Világszerte 244 523-ra nőtt péntek reggelre szerte az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A két legsúlyosabb terület továbbra is Kína és Olaszország. Az ázsiai országban több mint 81 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, ebből 3252-en vesztették életüket. Olaszországban mintegy 41 ezer megbetegedésről tudnak, a halálozási ráta azonban jóval nagyobb, hiszen a csütörtök kora reggeli adatok alapján már 3405 bizonyítottan fertőzött ember halt meg.