04 Júl

A véradást népszerűsítik

Screen Shot 2018-07-05 at 12.43.11

Nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt csökken a véradói aktivitás.

Ezért úgy döntöttek az országos szervezetek, hogy július 18-a és szeptember 2-a között kampányt indítanak. Mindenki, aki vért ad egy személyre szabott köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is.

Tavaly és idén is elindította a Magyar Vöröskereszt is az Országos Vérellátó szolgálattal közös kampányát, aminek az a célja, hogy a véradó donorok nyáron is szívesen jöjjenek el vért adni, hiszen ez egy kritikus időszak a véradás szempontjából. – mondta el Gurály Edina, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója 35 perc című műsorunkban – Egyrészt elindul az allergiaszezon és azok a véradók, akik egyébként egészségesek ilyenkor allergiagyógyszert szednek, ők kiszűrésre kerülnek. Időlegesen nem tudnak eljönni vért adni. 

Hozzátette: szükség van arra, hogy a rendszeres véradókat pótoljuk, illetve a folyamatos donorpótlásra mindig szükség van, hiszen a társadalom elöregedésével az egészségi állapot romlásával azok, akik korábban esetleg tudtak vért adni, a véradó státuszuk megváltozhat, tehát folyamatos pótlásra van szükség. A nyári kampány az egy kiváló lehetőség arra, hogy felhívjuk a figyelmet a véradásnak a fontosságára.