28 jún

Beszámolók és díszoklevelek átadása a közgyűlésen

Elfogadták a képviselők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó és Vámigazgatóságának tavalyi évre vonatkozó beszámolóját a megyei közgyűlésen.

Elfogadták a képviselők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó és Vámigazgatóságának tavalyi évre vonatkozó beszámolóját a megyei közgyűlésen.

A NAV egyre inkább a szolgáltatói szemlélet irányába tereli tevékenységét, amellyel célja többek között a versenyképesség növelése, valamint a feketegazdaság visszaszorítása is.

Eljutottunk mostmár odáig, hogy a megyei közgyűlés által kért beszámolók azok megfelelnek a mindenféle követelménynek, így a NAV-é is. – mondta Adorján Béla, a Sz-Sz-B Megyei Közgyűlés  jobbikus frakcióvezetője – Teljesítették azt a feladatot, amibe egy egészen átlátható és értelmezhető beszámolót kaptunk. Természetesen azt is el lehet mondani a beszámoló ismeretében, hogy a NAV végzi a feladatát, bár egyre nagyobb feladatkört kapnak, amelyet egyre nehezebb nekik ellátni. 

A közgyűlés a számos napirendi pont között elfogadta továbbá a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását is, valamint díszoklevelet adományozott az országos diákolimpia összevont labdasportok döntőjében résztvevő megyei csapatok számára.

Seszták Oszkár elmondta, hogy egy olyan beruházás indul aminek révén csökkenne a szilárdhulladék mennyisége a Tiszában és más folyóinkban.

A Közgyűlés elnöke elmondta: Az elmúlt, eltelt időszakban az Európai Területi társulás elfogadta a fejlesztési koncepcióját, kialakíttatta szervezeti struktúráját, olyan programokat valósított meg, amelyeket a térségekben élő, gazdálkodó szervezetek, polgármesterek számára együttműködési lehetőségeket tártak fel. Most viszont a közeljövőben reményeink szerint bele tudunk vágni egy ötmilliós projektbe, melynek keretében a Tisza ETT kedvezményezettként megvalósítana egy hulladékos beruházást Kisvárdán, illetve Beregszászon.