11 máj

Döntöttek Demecserben: július 31-én lesz az időközi polgármester és képviselő-választás

Demecseri-ügy: július 31-én választanak polgármestert és testületetDemecser - Szerdán délután döntött az illetékes bizottság az időpontról. Azért kell új választás, mert hétfőn a testület feloszlatta önmagát.

Ma döntött az illetékes bizottság az időpontról. Azért kell újraválasztani a képviselő-testületet és a polgármestert, mert a közgyűlés hétfőn feloszlatta önmagát. Mátyás B. Szabolcs jegyző tájékoztatta a Kölcsey Televíziót. 

” A képviselő-testület hat plusz a polgármester létszámból áll, így négy főnek kell lenni ahhoz, hogy egy önfeloszlatást a testület kimondjon. Ez a négy fő jelen esetben Demecserben is megvolt. A négy képviselő egyhangúlag az együttműködés hiányára okot adva kezdeményezte a feloszlatás kimondatását és négyen meg is szavazták a három kisebbséggel szemben. A folytatás a következő: a testületi határozat után a helyi választási bizottság összeül és a törvény által biztosított határidőn belül kijelöli azt a napot, amikor a választás meg kell tartani.” – Mátyás B. Szabolcs, Demecser jegyzője