18 Már

Érvényes marad az autók műszakija a veszélyhelyzetben

Érvényes marad az autók műszakija a veszélyhelyzetben.

Nemcsak a személyi okmányok nem járnak le a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt, műszaki vizsgára sem kell vinni a kocsikat.

A magyar kormány még korábban rendelkezett arról, hogy az új koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos, március 12-t követően lejáró okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes.

Az Origo most megtudta, ugyanez vonatkozik az autók műszaki érvényességére is. A Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya közleményében így fogalmazott:

“A magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai, a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, a forgalmi engedély, és a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek”

Ennek értelmében, amíg a veszélyhelyzet tart, nem kell műszaki vizsgára vinni az autókat, a forgalmi engedélyek is a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.