20 máj

Feltúrták Nyírbátort – két új körforgalom épül a városban

Feltúrták Nyírbátort - két új körforgalom épül a városbanNyírbátor - A beruházás része a városon is áthaladó 471-es főút korszerűsítésének. A munkákról tájékoztatták az érdeklődőket csütörtök este a település kistérségi központjában.

A beruházás része a városon is áthaladó 471-es főút korszerűsítésének. A munkákról tájékoztatták az érdeklődőket csütörtök este a település kistérségi központjában. Simon Miklós kormánypárti országgyűlési képviselő azt mondta: sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés a fejlesztés után Nyírbátorban.

A találkozót Simon Miklós, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője szervezte. A politikus elmondta: az elmúlt 15 évben több, mint harmincan haltak meg közlekedési balesetben a 471-es főút megyei szakaszán. A korszerűsítés után viszont sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés Nyírbátorban is.

“Ez a két forgalom, ami az Édesanyák útjánál és a Császári útnál van, az igencsak veszélyes és forgalmas is, hiszen a diákok itt kellnek át a város egyik részéből a másikba. Ilyen formán a körforgalom megépítése az ő biztonságukat is szolgálja.” Simon Miklós

Három kilométer hosszan erősítik meg a burkolatot Nyírmihálydinál. Néhány kilométerrel arrébb Nyírbogáton, Nyírbogát és Nyírbátor között, valamint Nyírbátor belterületén lesz munka. A beruházás 2 milliárd forintba kerül és ebben az évben befejeződik.