18 Már

Fontos adózási határidő jár le hétfő éjfélkor

2016.02.22. szja_egyeni_vallalkozok

Sűrűn nézzenek rá a naptárra az adózók, ha nem szeretnének kellemetlen meglepetésekkel szembesülni! – Hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az adózók hétfőn éjfélig kérhetik, hogy a NAV nyomtatott formában elküldje az aktuális adóbevallási tervezetüket. Ezt így, az esti órákban már csak az adóhivatal weboldalán, a “Kérelem az adóbevallási tervezet papír alapon történő átvételéhez” nevű nyomtatványon, illetve SMS-ben lehet megtenni. A dokumentumot keddtől már csak személyesen, a hatóság ügyfélszolgálatain igényelhetik. Aki regisztrált az Ügyfélkapura, az már megnézheti és módosíthatja is a tervezetet. A következő fontos határidő április 30-a, eddig küldi ki a NAV a visszatérítendő vagy befizetendő összegekről szóló értesítéseket, illetve a külföldi magánszemélyek ugyaneddig adhatják le nyilatkozatukat az szja-bevallás alóli mentesítéshez.

A legfontosabb dátum azonban a május 20-a, ez a bevallás leadásának végső határideje, eddig kell megfizetni az szja-t, valamint szintén eddig lehet rendelkezni az 1+1 százalék felajánlásáról. Az idei évől pedig már az egyéni vállalkozóknak is május 20-a a bevallási határidő, a korábbi február 25-e helyett.