16 Júl

Gazdaságélénkítés Fehérgyarmaton

A helyi gazdaság erősödését és a lakossság elhelyezkedését kívánja segíteni a településen 131 millió forintból átadott beruházás.

A helyi gazdaság erősödését és a lakossság elhelyezkedését kívánja segíteni a településen 131 millió forintból átadott beruházás.

A helyi gazdaság erősödését és a lakossság elhelyezkedését kívánja segíteni az a beruházás, melyet pénteken adtak át Fehérgyarmaton. A város európai uniós támogatással 131 millió forintból újított fel egy eddig használaton kívüli gazdasági területet, melyet különböző vállalkozásoknak szeretnének bérbe adni. A térségbe az utóbbi időben jelentős uniós forrás érkezett, Fehérgyarmatra közel négymilliárd, a megyébe pedig összesen több mint háromszázmilliárd forint.

A város tulajdonában lévő, eddig eddig használaton kívül területen korszerűsítettek épületeket Fehérgyarmaton, hogy különböző vállalkozásoknak bérbaadják azokat. A 131 millió forintos, európai uniós támogatásból megvalósult beruházással a helyi gazdaság erősödését és a lakossság elhelyezkedését kívánják segíteni.

A település fejlődését további beruházások is segítik, az utóbbi időben jelentős közel négymilliárd forint európai uniós forrás érkezett ide. Az Európai Unió és a magyar kormány a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül kiemelten támogatja a magyarországi települések fejlesztéseit, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már több mint kétezer nyertes pályázattal rendelkeznek a különböző pályázók, ami több mint 300 milliárd forintnyi fejlesztési forrást jelent.