2022 September 02. - Közzétette: KölcseyTV

Víg-Kend 2022.09.02.

A tartalomból:
Idén is lesz Fesztivál az állatokért az Állatbarát Alapítvány szervezésében. A program helyszínéről, részleteiről Novák Évával, az alapítvány telephelyvezetőjével beszélgetünk.

Sally Potter: Party című fekete komédiáját a Vígszínház előadásában láthatta a Vidor közönsége. Stábunk a darab bemutatóján járt.

Színháztörténeti kiállítás nyílt a nyíregyházi Szindbádban. A tárlat azt mutatja be, hogy kétszáz évvel ezelőtt kik és hogyan kezdtek színházat csinálni a megyeszékhelyen.

Az iserlohni Kunstverein és a nyíregyházi Hadron Művészeti Egyesület közös tematikus kiállítása a Vidor keretében nyitotta meg kapuit. A Természet-Natürlich című tárlat szeptember végéig látható a Pál Gyula Teremben.

Idén szeptemberben ismét lesz Csillagfutás a Bujtosi Városligetben, a részleteket a szervezőktől, Pusztai Barbarától és Juhász Miklóstól tudhatjuk meg.

Ray Cooney 1x3 néha 4 című bohózatát a Kecskeméti Katona József Színház hozta el Nyíregyházára. Az előadásra stábunk is ellátogatott.

A magyar színháztörténet egyik legmeghatározóbb alakjáról, Fedák Sáriról írt zenés életrajzi darabot Olt Tamás, a Móricz Zsigmond Színház egykori oszlopos tagja. A Minden jegy elkelt című előadást a Vidor Fesztiválon láthatta a közönség.

A Lónyayak eltűnt világa címmel nyílt kiállítás azon a konferencián, melyen az egykori nemesi család levéltári kutatásokban feltárt iratait mutatták be a közönségnek. A tárlat szeptember ötödikéig megtekinthető a Megyei Levéltárban.


Címkék: