2022 September 16. - Közzétette: KölcseyTV

Víg-Kend - 2022.09.16.

Burattino Bábszínház, Misi Mókus, gólya, Móricz Zsigmond Színház, Vidor Fesztivál, Mátészalka A fény városa, Benczúr Gyula, Váci Mihály Kulturális Központ, Állatpark

A tartalomból:

Klasszikus és saját mesék, vásári játékok – a több, mint húsz éve alakult Burattino Bábszínház ma is izgalmas történetekkel várja a gyerekeket. Vendégeink Kerekes János és Bóta Gyula, a Burattino bábművészei.

Hétfőn tartották a Misi mókus című zenés mesejáték olvasópróbáját a Móricz Zsigmond Színházban. Erről is beszámolunk.

Több mint 1200 gólyafészket vizsgáltak meg megyénkben a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei. A korábbi évekkel ellentétben idén egyetlen olyan fészket találtak, ahonnan 5 fióka kelt és repült ki sikeresen. A témával kapcsolatban Habarics Bélával beszélgettünk.

Szeptember 30-án a 4 évszak után szabadon, Éjt szízönsz, vagyis 8 évszak című előadásukkal lépnek színpadra a Móricz Zsigmond Színházban.

Nagyszerű előadásokat láthatott a nagyérdemű a Vidor Fesztiválon Az Art- Színtér Terence McNally: Ketten egyedül c. vígjátékát vitte színre, amit a tervek szerint még láthat a nyíregyházi közönség.

Mátészalka, A fény városa címmel jelent meg egy a települést bemutató, fotókkal illusztrált képes album. A könyv mellett egy újonnan fejlesztett virtuális túra is készült, melyet a város honlapjáról lehet majd elérni a világ bármely pontjáról.

A fiókból került napfényre Benczúr Gyula fiának a mesterről írt visszaemlékezése. A kötetet a nyíregyházi Jósa András Múzeum Alapítványa adta ki.  

Kulturális programkavalkáddal várja a közönséget a Váci Mihály Kulturális Központ. Az erről szóló sajtótájékoztatón járt stábunk.

Nyíregyháza egyik legkedveltebb helyszíne a sóstói állatpark. A róluk készült pillanatképekkel búcsúzunk adásunk végén.


Címkék: