2022 September 23. - Közzétette: KölcseyTV

Víg-Kend - 2022.09.23.

Nagy Táncválasztó, Bringaváros, Tirpák Fesztivál, Őszi Meseegyetem, fehér nandu, Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok, szántóverseny

A tartalomból:

Egész napos ingyenes táncórákat kínál idén is a Nagy Táncválasztó most vasárnap. Az országos rendezvénysorozat nyíregyházi helyszínén 27 táncóra közül válogathatnak a résztvevők. Vendégünk Rácz Erika, a RE-flex Moderntánc Stúdió vezetője.

Szeptember 24-én, vasárnap Bringaváros. A cél: minél hosszabb távot teljesíteni a város kerékpárút-hálózatából – természetesen két keréken. Vendégeink Hornyák Enikő, a Nyíregyházi Önkormányzat sportreferense, és Juhász Miklós, társszervező, a BringaSziget képviselője.

A Tirpák Fesztivált Petrikovics Richárd operatőr kollégánk dokumentálta, erről láthatnak egy hangulatos összefoglalót.

Benedek Elek születésnapjára emlékezve szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. Az eseményre a Magyar Népmeséért Alapítvány idén is különleges programmal készül. Vendégeink Cservenák László, az alapítvány elnöke és  Dr. Nagy Balázs, a Nyíregyházi Egyetem, Óvó- és Tanítóképző Intézetének adjunktusa.

Fehér nandu fióka kelt ki nemrég a Nyíregyházi Állatparkban. A nanduknál az apa költi ki a tojásokat, erre most először volt példa a sóstói állatkertben.

Hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok. A rendezvényt 1932 óta ünneplik, vagyis idén 90 éve. Három nap alatt megszámlálhatatlan program és élmény várja majd az idelátogatókat.  Vendégünk Dr. Fintor Gábor a Tokaj Fesztiválkatlan ügyvezető igazgatója.

Az Északi Agrárszakképzési Centrum ilyenkor szokta megszervezni szántóversenyét az intézményeibe járó diákoknak. A verseny főbírója szerint ez igazi Forma-1 a szántóföldön. Nézzék meg erről készült bejátszásunkat.


Címkék: