2022 September 30. - Közzétette: KölcseyTV

Víg-Kend - 2022.09.30.

Mozdulj Nyíregyháza!, Utas és holdvilág, „Fegyvert, s vitézt” Szabadságharcaink fegyverei kiállítás, Nyíri Szabó Sándor, Nyírpazony, Ecsedi-láp

A tartalomból:

A hét minden napjára kínálnak ingyenes sportolási lehetőségeket a Mozdulj Nyíregyháza programjai. A nyári szünet után szeptember 19-én kezdődtek újra az órák. Vendégünk Hornyák Enikő, a Nyíregyházi Önkormányzat sportreferense.

Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Változtass magadon, és változni fog a sorsod is. Ezen az életbölcsességen alapul az Utas és holdvilág című Szerb Antal regény színpadi adaptációja. A darabot közel 30 év után újra Galambos Péter állítja színpadra Nyíregyházán.

„Fegyvert, s vitézt” Szabadságharcaink fegyverei címmel nyílt időszaki kiállítás a Kállay Gyűjteményben. A tárlat Kulcsár Róbert magángyűjtő révén valósult meg, akit köszöntöttünk a stúdióban, vele érkezett Dohanics László, a Kállay Gyűjtemény vezetője.

Elképzelhető, hogy az összes magyar nótát ismeri Nyíri Szabó Sándor, aki Nyíregyházáról járja az országot, és mindenütt teltházas közönség fogadja.

Itthon, együtt, közösen - Ezúttal Nyírpazonyban folytatódott a Megyei Önkormányzat vándorfesztiválja, melynek célja, hogy az értékőrzés mellett közösséget építsen a térség településein.

Az egyik legtovább létező vizes élőhely volt az Ecsedi-láp, amely az ősidők óta idetelepülők éltetője, védelmezője volt évszázadokon át. A lápot a 19. század végén lecsapolták, élővilága majdnem teljesen megsemmisült, de még mindig ad életjeleket magáról. Somlai Tiborral láthatnak beszélgetést.


Címkék: