Hírek

14 jún

Egyenesen az egyetemre

egyetem alairas

Felvételi nélkül kerülhetnek be és gyorsabban szerezhetnek szakirányú diplomát a szeptembertől induló okleveles technikusképzésben részt vevő tanulók.

Az új képzési forma szeptemberben indul a megyeszékhelyen.  A Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum, valamint a két érintett technikum vezetői ma írták alá az erről szóló együttműködési megállapodást.

Olvasson tovább!

14 jún

Nincs türelem!

parlagfu

Nincs már türelmi idő, ha megjelenik a parlagfű, azonnal irtani kell.
Nyíregyházán a NYÍRVV várja a bejelentéseket, ha valaki belterületen elhanyagolt, gyomos területet lát. Az önkormányzati társaság megkeresi és felszólítja a tulajdonost. Ha nem kezdődik meg a védekezés, kényszerkaszálást rendelnek és komoly pénzbírságot szabnak ki.

Olvasson tovább!

14 jún

Rendhagyó évkönyv

Leveltar 35perc

Rendhagyó lesz a megyei levéltár hamarosan megjelenő évkönyve.
Az idei kötetben elhunyt kollégáik előtt tisztelegnek a szerkesztők. Emellett idén is meghirdették a kutatók számára a hagyományos helytörténeti pályázatot, amelyre augusztus végéig várják a dolgozatokat.

Olvasson tovább!

14 jún

Biztosítás Covid ellen

Covid utasbiztositas

Már a koronavírus járvány ellen is lehet nyári utasbiztosítást kötni.
Egyes biztosítók megtérítik a turistáknak azokat a költségeit, amelyeket az üdülőhelyeken kellene kifizetni a védekezés miatt. A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy utazás előtt érdemes tájékozódni a célállomáson érvényes szabályokról. Ebben a magyar konzuli szolgálat is segít a magyar turistáknak.

Olvasson tovább!

14 jún

Osztályozón a Sunshine-NYÍKSE

nyikse

Bejutott a feljutásról döntő osztályozó tornára a Sunshine-NYÍKSE.
A nyíregyházi kosarasok az idegenben aratott hétpontos győzelmet követően a visszavágón 70-70-es döntetlent játszottak a TFSE csapatával, így megnyerték a párharcot. Az NB I/B Zöld csoportjába kerülésért négy csapat küzd majd körmérkőzéses formában.

Olvasson tovább!

11 jún

Érkeznek az elszámoló számlák

tavho35perc

Júliusban kapják kézhez a távfűtési elszámoló számlákat a Nyírtávhő fogyasztói. A fűtésről éves, a használati melegvízről féléves összesítés érkezik. A cég a nyári időszakban a szükséges karbantartási munkákat végzi el. A melegvízmérők közül kilencezret júliustól decemberig kicserél a Nyírtávhő.

Olvasson tovább!