Hírek

08 ápr

Vereség a hajrában

Képernyőfotó 2021-04-09 - 10.21.46

Egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a kisvárdai női kézilabda csapata. Bakó Botond együttese az NB I 18. fordulójában a Vácot fogadta és a vendégek 31-30-as győzelemmel távoztak a Városi Sportcsarnokból. A Kisvárda vasárnap a Magyar Kupa negyeddöntőjében Érden lép pályára.
Olvasson tovább!

08 ápr

Megújul a Korona díszterme

image_750x_606f35fdd8801

Új külsőt és nevet kap Nyíregyháza impozáns épületének díszterme. A Korona Hotel bálterme ezentúl a Korona Hall nevet viseli és az épület 125. születésnapja alkalmából hamarosan új színekben pompázik. A tervek szerint esküvőket, stand up- és vacsoraesteket, koncerteket is tartanak majd a teremben.
Olvasson tovább!

08 ápr

Kezdődik a vetés

Képernyőfotó 2021-04-09 - 9.55.41

Sem a burgonyával, sem a napraforgóval, sem a kukoricával kapcsolatos tavaszi munkálatokra nem volt hatással a szokottnál hidegebb márciusi időjárás. A talaj előkészítése megtörtént, növények vetése a napokban kezdődik el a földeken. Az már biztosnak tűnik, hogy vetőburgonyából a tavalyi mennyiségnél jóval kevesebb kerül majd a földbe ebben az évben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Olvasson tovább!

08 ápr

Rekord a Diákhitel piacán

diakhitel576x356

Rekordévet hozott 2020 a diákhitelek kifizetésében, összesen több mint 31 milliárd forinthoz jutottak a felsőoktatásban tanulók. Az emelkedésben nagy szerepe volt annak, hogy a koronavírus miatt hallgatók tízezrei vesztették el állásukat. Május végétől egy új konstrukcióra is beadható igénylés, ennek keretében már a szakmát tanuló felnőttek is alacsony kamatozású hitelhez juthatnak.
Olvasson tovább!

08 ápr

Vállalkozás-újraindítási program

HajosipincefaluCzifraPeter

25 milliárd forintból indul hamarosan a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program. A forrás sok mindenre fordítható, egyebek mellett bérekre, gépekre, műhelyekre, információs technológiai fejlesztésekre és képzésekre is. A részleteket a palyazat.gov.hu oldalra töltik majd fel néhány héten belül. Az előzetes felmérések szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentős mennyiségű pályázat beérkezésére számítanak.
Olvasson tovább!

07 ápr

Hazaérkezett az edzőtáborból

helebrandt mate

Hazaérkezett a háromhetes portugáliai edzőtáborból Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló jövő vasárnap a 20 kilométeres országos bajnokságon áll majd rajthoz. Pokrovenszki József tanítványának célja, hogy idejével felkerüljön a világranglistára és harmadszor is ott legyen az olimpián.
Olvasson tovább!

07 ápr

Zsebemben a város

pokeet

“Zsebemben a város” fantázianévvel indított fotópályázatot a POKET közösség. A cél, hogy minél többen ismerjék meg Zsigát, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Könyvtár előtt található könyvautomatát és ezzel együtt a POKET zsebkönyveket. De szeretnék sétára is bíztatni az érdeklődőket.
Olvasson tovább!