19 Már

Járványügyi tájékoztató a Facebook alkalmazásán

fb2

Mark Zuckerberg is beállt a koronavírus-járvány elleni küzdelembe, hamarosan ugyanis egy ezzel kapcsolatos új tájékoztató panellel bővül az okostelefonok Facebook alkalmazása.

A koronavírus miatt kialakult vészhelyzetben járványügyi tájékoztatókat helyez el a Facebook a hírfolyam legtetején. A változás eredményeként a felhasználók a szolgáltatást megnyitva azonnal tájékozódni tudnak a járvánnyal kapcsolatos hírekről. A módosítás elsősorban mobilon lesz érzékelhető.

A közösségi oldal első embere, Mark Zuckerberg szerint egy krízis esetén nagy szükség van egy információs panelre, ahol a helyzettel kapcsolatos összes történés követhető. Ezt szolgálja majd a hírfolyam tetején megjelenő új felület is, amely a világon és egyes regionális szinteken regisztrált fertőzöttek számát, az elhunytak és gyógyultak számát is mutatja majd. A tájékoztató felhívja a figyelmet az otthonmaradás fontosságára is, valamint olyan praktikákat is javasol, ami színesebbé teheti a bezárt mindennapokat. Az újdonság első körben a járvány által leginkább sújtott területeken fog megjelenni (így például az Egyesült Államokban, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban), de később máshol is, így Magyarországon is aktiválják.

HVG