22 ápr

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.04.21.

katasztrofavedelem

Lehasadt faág Kisvárdán
Lehasadt nyárfaág veszélyeztette a járókelőket kedden Kisvárdán, a Virágh Ferenc utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és motoros fűrész segítésével távolították el a faágat.
Lakhatatlanná vált egy mezőládányi házCsaládi ház tetőszerkezete égett Mezőladányban. Az Arany János utcai tűzesethez a kisvárdai hivatásos tűzoltók több járművel vonultak, az egységek három vízsugárral oltották el a tüzet. A tulajdonos egy gázpalackot hozott ki az épületből, amit hőhatás nem ért. Az áramszolgáltató szakemberei leválasztották a hálózatról az ingatlant, amely a tűz következtében lakhatatlanná vált. Az ott lakó két felnőtt elhelyezése az önkormányzat segítségével megoldott.

Száraz fű, nádas is égett kedden
Több helyen kapott lángra a száraz vegetáció kedden. Vasmegyer, Bem apó utca mögötti területen, háromszáz négyzetméteren keletkezett szabadtéri tűz. Anarcs és Kisvárda között fél hektáron a nádas, Besenyőd külterületén, valamint Nagykálló, Kisbalkányi úton, a vasúti sínek mellett a száraz fű égett. A beavatkozók gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Hulladéktároló égett Tiszabercelen
Műanyag hulladéktároló gyulladt ki egy tiszaberceli lakóház udvarán. A Rózsa utcai helyszínen az ibrányi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral.