29 ápr

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.04.28.

katasztrofavedelem

Lemeztáblát bontott meg a szél
Még kedden is volt teendőjük a hétvégi vihar után megyénk tűzoltóinak. Kisvárdán, a Török utcában, 10 méter magasságban bontott meg a szél egy lemeztáblát, amely veszélyesen lógott. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével távolították el.

Lehasadt fűzfaág Újfehértón
Mintegy tizenöt méteres fűzfa ága hasadt le Újfehértón, a Puskin utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát, amely lakóépületet is veszélyeztetett.

Lehasadt faág Nyíregyházán
Lehasadt és egy másik ágon fennakadt egy faág Nyíregyházán, a Kemecsei út elején. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kihúzós létra és kéziszerszámok segítségével távolították el az ágat.

Szabadtéri tüzek
Több helyen volt szabadtéri tűz kedden. Kisvárdán, az Árpád utca végén, valamint Újfehértó külterületén, a vasút mellett ötven-ötven négyzetméteren égett a száraz vegetáció. Nyírbátorban, a Tulipán utcában szemét, Gyürén, a Gemzsei utcában száraz fű és fiatal tölgyes aljnövényzete égett mintegy kilencszáz négyzetméteren. A helyszínekre kiérkező egységek gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel, kéziszerszámokkal avatkoztak be. A legnagyobb szabadtéri tűz Apagyon, az Ady Endre utcában volt, egyhektáros területen száraz fű, nád égett. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Baleset történt Zsarolyánban
Súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett egy idős férfi kedden, Zsarolyán. Autóval haladt a Dózsa György úton, ám személygépkocsija árokba csapódott, a tetejére borult. A sofőr a gépjármű alá szorult. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók emelőpárna segítségével emelték ki a sérültet, majd a mentőszolgálatnak átadták. A helyszínelést követően, az egység autómentő segítségével emelte ki a gépkocsit az árokból.