30 ápr

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.04.29.

katasztrofavedelem

Szabadtéri tüzekhez is vonultak a tűzoltók
Papírhulladék és avar is égett szerdán Nyíregyházán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vízsugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be a helyszíneken.

Kidőlt fa, lehasadt ágak
A 4-es számú főút forgalmát veszélyeztette egy fa lehasadt ága Nyírturánál. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra és motoros fűrész segítségével távolították el.

Kidőlt fa Tiszabecsnél
Úttestre dőlt egy közel húsz méter magas nyárfa Tiszabecs közelében, a 491-es számú főúton. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az úttestről a fát, ezzel megszüntetve a közúti akadályt.

Szén-monoxid jelzők jeleztek a Vasvári Pál utcában
Szén-monoxid érzékelők jeleztek be Nyíregyházán, a Vasvári Pál utca két lakásában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a gázszolgáltató már a helyszínen tartózkodott, mindkét lakásban korlátozta a gázszolgáltatást, az egységek méréseket végeztek, mérgező gáz jelenlétét nem tapasztalták. Az egység a társasházban lakók figyelmét felhívta a készülékek és kémény vizsgálatának fontosságára.

Kigyulladt egy autó Nyíregyházán
Teljes terjedelemben égett egy autó éjszaka Nyíregyházán, a Szent István utcában. A tűz feltehetően a motortérben keletkezett, átterjedt az utastérre, majd az egész járműre. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet, személyi sérülés nem történt.