05 máj

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.05.04.

katasztrofavedelem

Megdőlt nyírfa Irányban
Nagyméretű nyírfa dőlt meg az ibrányi általános iskola udvarán hétfőn, ezzel veszélyeztette az intézmény tetőszerkezetét. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és dugólétrával avatkoztak be, személyi sérülés nem történt.

Száraz vegetáció gyulladt ki
Háromszáz négyzetméteren égett száraz vegetáció Kemecse és Nyírbogdány között, a 3823-as útnál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Családi ház pincéje gyulladt ki
Tűzifa és berendezési tárgyak égtek egy vásárosnaményi családi ház pincéjében, a vegyestüzelésű kazán mellett. A helyi önkormányzati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. A vásárosnaményi egység vízsugárral, teljes légzésvédelem mellett avatkozott be. A pincéből egy PB gázpalackot is kihoztak a tűzoltók, amelyet hőhatás ért, így annak visszahűtését elvégezték. A mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal és túlnyomásos ventillátorral avatkoztak be. A tűz miatt közművezetékek is sérültek, ezért a házban lakó négy fő rokonokhoz került.