12 máj

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.05.11.

katasztrofavedelem

Sérült fák, lehasadt faágak
Hétfőn több megyebeli tűzoltóegységet riasztottak sérült fák miatt. Fehérgyarmaton egy nagyméretű fa ágai hasadtak le, amelyek egy szociális intézményt veszélyeztettek. Sonkád és Csaholc között a közúti forgalmat veszélyeztették lehasadt ágak. A helyszíneken a fehérgyarmati és a kisvárdai hivatásos egységek avatkoztak be létrás járművel, motoros láncfűrésszel.

 

Megdőlt fa a Nyíregyházi Egyetemnél
A Nyíregyházi Egyetem területén nagyméretű fa korhadt el a tövénél, így megdőlt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a fát. Csengerben, az Arany János utcában is lehasadt faágak miatt kértek segítséget az önkormányzati tűzoltóktól, akik dugólétra és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be.

Szabadtéri tűzesetek
Több szabadtéri tűzeset is történt hétfőn. Hodászon, az Ady Endre utcában kerti hulladékot égettek, ám a feltámadt szél miatt a tűz átterjedt a szomszédos telkekre, mintegy kétezer négyzetméteren égett száraz fű, gaz. Tyukod és Szalmaváros között ötven négyzetméteren avar, a tyukodi gátőrház mellett öt hektáron nádas égett. Demecser és Nyírbogdány között foltokban az erdő aljnövényzete kapott lángra öt hektáron. A beavatkozók gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzeket.

Tűz ütött ki Kocsordon
Családi házban keletkezett tűz Kocsordon, a Rákóczi Ferenc utcában. Az egyik szobában berendezési tárgyak égtek. A mátészalkai hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, majd az épületet átszellőztették, a konyhából két PB gázpalackot hoztak ki, azokat hőterhelés nem érte. A házban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Baleset Nagykállóban
Kerítésnek és tűzcsapnak ütközött hétfőn egy személygépkocsi Nagykállóban, a Vasvári Pál utcában. Az autóban ketten utaztak, személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.