19 máj

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.05.18.

katasztrofavedelem

Kigyulladt egy teherautó Nyíregyházánál
Tűz keletkezett egy teherautó motorterében hétfőn, Nyíregyházánál, a 338-as számú úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a gépjárművezető megszüntette a lánggal való égést több porral oltó készülékkel. A tűzoltók félpályás útzár mellett, gyorssugárral oltották a még izzó, parázsló alkatrészeket. Személyi sérülés nem történt.

Megdőlt egy fenyőfa Újfehértón
Veszélyesen megdőlt egy fenyőfa Újfehértón, az Eötvös József utcában. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Gázvezeték sérült Demecserben
Munkavégzés közben, gázvezetéket sértett meg egy munkagép Demecserben, a Szent István úton, hétfő délelőtt. A nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók a gázömlés miatt 100 méter sugarú körben, az ott lakókat kimenekítették. Tizennégy lakóházból, összesen huszonhárom főnek kellett elhagynia otthonát. A gázszolgáltató szakemberei egy másik munkagödör kiásásával a vezetéket elszorították, a gázömlést megszüntették, így az ott lakók, 12 óra után visszatérhettek ingatlanjaikba. Személyi sérülés nem történt. A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője iparbiztonsági helyszíni szemlét folytatott le.

Kéményt rongált a szél
Téglaépítésű kéményt rongált meg a szél Nyírbátorban, a Széchenyi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a meglazult, veszélyt jelentő téglákat.

Tűz Kótajban
Lakóház tetőszerkezete részben, valamint mellette egy melléképület teljes terjedelmében égett Kótajban, a Mező utcában. A hétfő esti esethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók több járművel vonultak, két vízsugárral oltották el a tüzet. A beavatkozók két gázpalackot is kihoztak az épületből, az egyiket hőhatás érte, a visszahűtést elvégezték. Az ingatlan lakhatatlanná vált, az ott lakó 8 fő rokonoknál helyezkedett el.