22 máj

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.05.21.

katasztrofavedelem

Nyerges vontató ütközött
Egy magyar és egy román nyerges vontató ütközött csütörtökön Mátészalka és Kocsord között, a 49-es számú főúton. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés ideje alatt az érintett szakaszon félpályán haladt a forgalom.

Száraz vegetáció égett
Kisebb, mintegy 50 négyzetméteres területen égett száraz vegetáció tegnap Gávavencsellőn, a Petőfi út mellett és Nyírbátorban, a Görögtemető utcában is. Jóval nagyobb, ezer négyzetméteres szabadtéri tűz keletkezett Nagyecseden, a Rózsás utcában, a helyszínen nádas égett. Ugyanúgy Ópályi külterületén, ám ott egy hektáros területen. A beavatkozók gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Lehasadt faág
Veszélyt jelentett a gyalogosforgalomra egy nagyméretű fa lehasadt ága Vásárosnaményban, a Radnóti Miklós utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók létrával és motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Árokba csapott személygépkocsi
Lesodródott az úttestről és árokba csapódott egy személygépkocsi Mátészalka és Kocsord között, a 49-es számú főúton. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.