27 máj

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.05.26.

katasztrofavedelem

Két kamion ütközött
Két kamion ütközött a 38-as számú főúton Rakamaz és Tokaj között kedden, dél körül. A Görbe-hídon történt balesethez a nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek áramtalanították a járműveket, amelyek közúti akadályt képeztek. Az egyik kamion üzemanyagtartálya megsérült, kis mennyiségű gázolaj folyt az úttestre, talaj- és vízszennyezés nem történt. A közút kezelője a mentesítést elvégezte, a rendőrségi helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben.

 

Nádas égett Nagyecseden
Nádas égett, mintegy háromszáz négyzetméteren kedden Nagyecseden, a Széchenyi István utcánál. A lakóházak kertjei mögötti területen a helyi önkéntes tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Nagyméretű fa ága hasadt le
Nagyméretű fa ága hasadt le a nyíregyházi Bem József Általános Iskola udvarán, veszélyeztette környezetét. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a sérült ágat.

 

Újra kigyulladt egy kiégett ingatlan
Korábbi tűzeset miatt lakhatatlanná vált mezőladányi ingatlanhoz vonultak kedden a kisvárdai hivatásos tűzoltók. A tetőszerkezet és nyílászárók nélküli ház megmaradt gerendái égtek kis területen. A tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött
Két személygépkocsi ütközött Napkor és Nagykálló között a 4102-es számú úton. Az esethez a nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek áramtalanították a járműveket.

Baleset Kisvárda és Pap között
Lesodródott az útról, árokba hajtott egy autó Kisvárda és Pap között. A járművet a helyszínre érkező kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították. Az autóban csak a sofőr utazott, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Lakatlan házban keletkezett tűz
Lakatlan, tetőszerkezet nélküli ház egyik szobájában égett ruhanemű és összehordott papír Nyíregyházán, a Hunyadi utcán. A város hivatásos tűzoltói oltották el a tüzet. Az épületben a tűz keletkezésekor két személy tartózkodott, őket a mentők kórházba szállították. A helyszínre érkező tulajdonos elmondta, az épületben anyagi kár nem keletkezett, intézkedik a terület elzárásáról.

Baleset Tiszakanyáron
Megcsúszott az úttesten és oszlopnak ütközött egy autó Tiszakanyáron, a Nagy Lajos úton. A vezetékek az út felett, körülbelül két méter magasan lógtak. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor az autónál nem tartózkodott senki. Az egység az útra lógó vezetékeket eltávolította, az autót kerekeire állította, a közúti akadályt megszüntette.

Konyhatűz a mállói úton
Konyhatűz miatt vonultak tegnap este a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a Kállói útra. Egy családi ház konyhájában tűz keletkezett, amely más helyiségekre nem terjedt tovább. A beavatkozók a közművek kizárása után, teljes légzésvédelem mellett gyorssugárral oltották el a tüzet, majd épületet hőkamerával vizsgálták át.

Családi házban keletkezett tűz
Családi ház egyik szobája égett teljes terjedelmében Komoróban, az Ungvári utcában. A tűz a szobából nem terjedt tovább az ingatlan többi részére. A kisvárdai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A beavatkozók az ingatlan átvizsgálásakor az égő szoba bejárati ajtajánál egy idős, eszméletlen férfit találtak, akit kihoztak az épületből és a mentőszolgálatnak átadtak. Az épület füsttel telítődött, átszellőztetését az egységek elvégezték. A házban életvitel szerűen a sérült férfi lakik egyedül. A tűzeset során az ingatlanban található gázmérő a hő hatására deformálódott, melyet a gázszolgáltató szakembere leszerelt. A tűzeseti helyszíni szemlét a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végezte el.