02 jún

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.06.01.

katasztrofavedelem

Gázzal telítődött a lakóház
Erős gázszagot érzett egy újfehértói családi házban a tulajdonos hozzátartozója vasárnap reggel. A Budai Nagy Antal utcai ingatlanhoz kiérkező helyi önkormányzati tűzoltók az emeleten lévő konyhában észlelték, hogy a gázpalackkal működtetett tűzhely elzáró szerelvényei nyitott állapotban vannak, a lakóház gázzal telítődött. A beavatkozók az áramtalanítást követően a gázpalackot a tűzhelyről leválasztották, az épületből kivitték, majd szellőztettek. A házban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt. Az egység a helyszínt átadta a rendőrségnek.

 

Növényi hulladékot égettek
Növényi hulladékot égettek az érpataki Táncsics utcában tegnap, ám az erős szél miatt a szomszédos kertre is átterjedt a tűz, mintegy háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű és gaz. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Úttestre dőlt fák
Úttestre dőlt fák okoztak fennakadást a közlekedésben két helyen is vasárnap. A vásárosnaményi Petőfi Sándor utcában egy nagyméretű meggyfa borult az útra. A helyszínen a beregi város önkormányzati tűzoltói avatkoztak be motoros láncfűrésszel. Nagyhalász és Tiszatelek között, a 3834-es úton nagyméretű cseresznyefa okozott félpályás útzárat. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.