08 jún

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.06.07.

katasztrofavedelem

Árokba csapódott egy kisbusz Nyírbogdánynál
Lesodródott az útról, majd árokba csapódott egy kisbusz ma hajnalban Nyírbogdánynál, a 4-es számú főúton. A helyszínre a nyíregyházi hivatásos és a nyírbogdányi önkéntes tűzoltók vonultak, majd a járművet áramtalanították. A helyszínelés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben, a beavatkozók porral oltó készülékkel biztosították a helyszínt.

Narancs riasztás a megye teljes területén
Narancs riasztást adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes járásának területére tegnap az OMSZ. Több helyen volt rövid ideig tartó jégeső, erős szél és a legtöbb járásban nagy mennyiségű csapadék hullott. A megye tűzoltóegységeit többször riasztották. Nyíregyháza-Csernyikbokornál vélelmezhetően villámcsapás miatt keletkezett szabadtéri tűz, hetven négyzetméteres területen égett a száraz vegetáció. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói avatkoztak be a helyszínen.

Fenyőfa teteje tört le Tiszatelken
Lakóház udvarán lévő fenyőfa teteje tört le, telefonvezetékre dőlt és azon fennakadt vasárnap, Tiszatelken. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolította el.

Lehasadt faág okozott fennakadást Baktalórántházán
Fennakadást okozott a közlekedésben egy nagyméretű fa lehasadt ága Baktalórántházánál, a 41-es számú főúton. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat, a beavatkozás idejére félpályás útzár volt érvényben.

Hulladék égett Csengerben
Műanyag hulladék égett vasárnap Csengerben, a Móricz Zsigmond utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.