19 jún

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.06.18.

katasztrofavedelem

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Nyíregyházán

Lesodródott az útról, villanyoszlopnak ütközött egy autó tegnap Nyíregyházán, a Váci Mihály utcán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd miután az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították az úttestre dőlt villanyoszlopot, a beavatkozók elvágták a tartóhuzalokat, az oszlopot az úttestről eltávolították.

Gázszivárgás egy lakatlan épület udvarán

Szivárgott a gáz egy tiszabezdédi lakatlan épület udvarán. Fűkaszálás közben egy gázcsonk elzáró szerelvénye sérült meg. A záhonyi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakemberének kiérkezéséig. Lakosságvédelmi intézkedés bevezetése nem volt indokolt.

Szalma gyulladt ki a padláson

Szalma égett egy szabolcsbákai gazdasági épület padlásán csütörtök délután. A tetőgerendák, valamint a tetőhéjazat is lángra kapott, a farostlemez-tűzfal szintén beégett. A kisvárdai hivatásos tűzoltók több járművel érkeztek a Kossuth utcai helyszínre. A beavatkozók több vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Karambol Kékcse és Kisvárda között

Két személygépkocsi ütközött Kékcse és Kisvárda között 18-án, délután. A záhonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.
Mindkét autóban egy-egy személy utazott, a mentők kórházba szállították őket.

Godokat okoz a nagy mennyiségű csapadék

Csütörtökön is akadtak olyan ingatlanok, ahol gondot okozott a nagy mennyiségű csapadék. Nyíregyházán, a Vezér utca egyik lakóházának pincéjébe folyt össze negyven centiméter víz, Jármiban, a Széchenyi utcában árasztott el pincét az esővíz. Az összegyűlt csapadék veszélyeztette a tárolóhelyiségekben lévő eszközöket, tárgyakat. A nyírbogdányi Gyár utcában egy lakóházba folyt be nagy mennyiségű csapadékvíz tegnap. A tűzoltók szivattyúkkal avatkoztak be az ingatlanoknál.