23 jún

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.06.22.

katasztrofavedelem

Garázs égett Nyírbátorban

Családi ház udvarán lévő, fa építésű garázs égett teljes terjedelmében Nyírbátorban hétfőn. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A beavatkozók az építményből két 11,5 kilogrammos gázpalackot kihoztak és visszahűtötték azokat. Személyi sérülés nem történt.

Veszélyes fákat távolítottak el Ibrányban

Közintézményeket veszélyeztető fákat távolítottak el az ibrányi önkormányzati tűzoltók tegnap Ibrányban, az Árpád és a Lehel utcákban és a kisvárdai hivatásos tűzoltók Szabolcsveresmarton, a Kossuth utcában kéziszerszámok és motoros láncfűrész segítségével.

Baleset Székelynél

Személygépkocsi és nyerges vontató ütközött össze a 4-es számú főúton Székelynél hétfő délután. A balesethez a baktalórántházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltókat riasztották, a műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az ütközés következtében a személyautó vezetője a járműbe szorult. A beavatkozók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsból, majd átadták a mentőknek, azonban az életét már nem tudták megmenteni. A műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben az érintett szakaszon.