26 jún

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.06.25.

katasztrofavedelem

Megdőlt platánfa okozott problémát

Épület felé dőlt meg és veszélyt jelentett a dolgozókra egy platánfa Mátészalkán, a Széchenyi utcában tegnap. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést, motoros láncfűrésszel.

Gázcsonk ronglódott meg Nyírbélteken

Fűkaszálás közben rongálódott meg egy gázcsonk és szivárgott gáz Nyírbélteken tegnap. A nyírbátori hivatásos tűzoltók vízsugárral biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig.

Viharkárok keletkeztek

A tegnap esti vihar miatt főként vízeltávolítási és veszélyesen megdőlt, úttestre vagy épületre lógó faágak, fák eltávolításánál avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltó egységei.

Gergelyiugornyán, személygépkocsi akadt el az összegyűlt esővízben. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki. Nyírbogdánynál, a 4-es számú főútvonalon fa ága hasadt az úttestre, amelyet a nyírbogdányi önkéntes tűzoltók távolítottak el. Nagyhalászban villám csapott egy fába, amely széthasadt és kár okozott egy előtetőben és két személygépkocsiban. Nyíregyházán az Ezüstfenyő, az Alkotmány, a Lombkorona közben, a Meggyfa, a Számadó, a Korong utcában avatkoztak be a hivatásos és önkéntes tűzoltók a pincékben hirtelen összegyűlt víz miatt. Több lehasadt, úttestre dőlt fa eltávolításánál is közreműködtek a tűzoltók. Nyíregyházán, a Tujafa, a Tó, és a Debreceni úton kidőlt fák, akadályozták a forgalmat.

Kigyulladt kisbusz Nagykállóban

Kisbusz motortere gyulladt ki Nagykállóban, a Korányi Frigyes úton csütörtökön. A tűzesethez a nyíregyházi hivatásos, a nagykállói önkéntes tűzoltók vonultak, a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A beavatkozók két vízsugárral határolták körül és oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt.