01 Júl

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.06.30.

katasztrofavedelem

Viharkárok

Még tegnap reggel, délelőtt is adott feladatot a hétfő esti, nagymennyiségű esővel érkezett vihar a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltóknak.

Zömében kidőlt fák, sérült tetőszerkezetek és légvezetékek, valamint csapadékvízzel elárasztott kertek, pincék miatt riasztották az egységeket. Elsősorban Nyíregyházáról és környékéről, de többek között Fehérgyarmatról, Nyírbéltekről, Mátészalkáról is érkezett segélyhívás. A beavatkozók több helyen szivattyúztak, a sérült fákat, ágakat pedig motoros láncfűrészekkel távolították el.

Veszélyesen megdőlt egy vályog falazatú lakóház tűzfala Nyírbátorban, a Damjanich utcában; a szomszédban lakókra is veszélyt jelentett. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a megdőlt tűzfalat lebontották. Az ingatlanban egy ember él, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület lakható maradt.

Traktor és kisteherautó ütközött

Traktor és kisteherautó ütközött kedd dél körül Nagyhalász és Tiszatelek között, a 3824-es számú út 22-es kilométerszelvényénél! A mezőgazdasági munkagép egyik kereke kitört és ráborult a kisebb járműre. A baleset helyszínére az ibrányi önkormányzati tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltók több járművel, többek között daruval vonultak. A beavatkozók feszítővágó berendezés, feszítő henger és lánc segítségével mentettek ki egy beszorult embert a kisteherautóból.
A rendőrségi helyszínelést követően a beavatkozók daruval emelték le a traktort a kisteherautóról.