07 Júl

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.07.06.

katasztrofavedelem

Viharkárok

Jelentős mennyiségű csapadékkal, erős széllel érkezett újabb vihar hétfő este térségünkbe. Több fa is megsérült megyénkben, fennakadásokat okozva a közlekedésben.

Tiszanagyfalunál, a 38-as számú útnál faágak szakadtak le, Baktalórántházánál a 4105-ös úton, Tiszabezdéd és Tiszaszentmárton között, Vasmegyeren, a Kossuth utcában, Kemecse és Nyíregyháza, valamint Tiszaszalka és Vámosatya között fák dőltek az úttestre. Nyíregyházán, a Toldi utcában egy parkoló autóra szakadt egy hatméteres fűzfa ága, Újfehértón, a Bajcsy Zsilinszky Endre utcában pedig kapura dőlt egy fa, elzárva a kijáratot. A faeltávolításokat hétfő este és kedd hajnalban végezték a nyíregyházi, baktalórántházi, záhonyi hivatásos tűzoltók, Vásárosnamény és Ibrány önkormányzati egységei, valamint a rakamazi önkéntes tűzoltók, kézi erővel és motoros láncfűrészekkel.

Tűz ütött ki egy piricsei hétvégi házban

Teljes terjedelmében égett egy piricsei hétvégi ház hétfő délután. A nyírbátori hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A ház lakhatatlanná vált, az ott lakó férfi önkormányzati ingatlanba került, személyi sérülés nem történt.