08 Júl

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.07.07.

katasztrofavedelem

Viharkárok

Nemcsak kedd hajnalban, hanem reggel és a délelőtti órákban is kérték a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók segítségét sérült fák, leszakadt ágak miatt.

Nyírbátor és Máriapócs között például egy nagyméretű fa a vasúti sínre dőlt, akadályozta a vasúti közlekedést. Több fa, faág okozott fennakadást a közúti közlekedésben is és volt olyan helyszín, ahol elektromos vezetékeket veszélyeztetett egy megdőlt fa. Nyíregyháza, Nyírbátor, Kisvárda, Baktalórántháza és Ibrány tűzoltó egységei avatkoztak be a helyszíneken motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal.

Családi házzal egybeépített kazánház kéményét bontotta meg a viharos szél Nyírmadán, az Ady Endre utcában. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a veszélyes, meglazult kéményrészt dugólétra és kéziszerszámok segítségével visszabontották. Személyi sérülés nem történt.

Baleset Dögénél

Árokba csúszott egy autó kedden Dögénél, a 4145-ös számú úton. A járműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg, ám füstölést tapasztalt. A kiérkező kisvárdai hivatásos tűzoltók elvégezték a személygépkocsi áramtalanítását és átvizsgálását, égés-izzás nem volt tapasztalható. Az autó közúti akadályt nem képezett.

Baleset Baktalórántházánál

Lesodródott az útról, fának csapódott és az árokba borulva állt meg egy személygépkocsi kedden Baktalórántházánál, a 41-es számú főút 28-as kilométerszelvényének közelében. Az autóban egy ember utazott, aki sérülést nem szenvedett. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.