09 Júl

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.07.08.

katasztrofavedelem

Családi ház gyulladt ki Napkoron

Teljes terjedelmében égett egy napkori családi ház éjszaka. A nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók két gyorssugárral, dugólétrával és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

A Nyárfa utcai ingatlanból egy PB gázpalackot is kihoztak, amelyet hőhatás nem ért. A lakóházban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt, ám az ingatlan lakhatatlanná vált, ezért az ott lakó egy fő rokonoknál helyezkedett el.

Nagyméretű fák ágai hasadtak le dőltek meg

Fenyőfák dőltek meg szerdán a nyírpazonyi Árpád utcában, egy idősek otthonának udvarán, feltehetően az elmúlt napok viharos időjárása miatt. A mintegy húsz méter magas fenyőkről több ág is lehasadt, azok veszélyt jelentettek a létesítményre és az ott élőkre. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszínen, létrás jármű és motoros láncfűrész segítségével.

Húsz méter magas gesztenyefa ágai hasadtak le a kérsemjéni temetőben szerdán. Az ágak veszélyeztették a sírokat és a járókelőket. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók magasból mentőt kértek az esethez. A létrás járművel kiérkező kisvárdai hivatásos egység megállapította, hogy nem megoldható a lehasadt ágak eltávolítása létraszerrel, így a fehérgyarmati tűzoltók rögzítették a lehasadt ágakat, a fa alpin technikával történő eltávolításáig.

Hulladékszállító gépkocsi dőlt az árokba

Hulladékszállító tehergépkocsi, részben az út menti árokba csúszott, közúti akadályt képezett szerda dél körül Nyíregyházán, az Írisz utcán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói daru segítségével vontatta ki a sérült járművet, személyi sérülés nem történt.

Lakóház fedését bontotta meg a szél

Lakóház cserépfedését bontotta meg a szél Csengerben, a Honvéd utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kihúzós létra segítségével a sérült cserepeket helyreállította.

Árokba hajtott egy autó Ófehértónál

Árokba hajtott egy autó Ófehértó közelében, a 4105-ös út 27-es kilométerszelvényénél. A műszaki mentést végző nyírbátori hivatásos tűzoltók egy embert kiemeltek a gépkocsiból és átadták a mentőknek. A forgalmi akadályt nem jelentő járművet áramtalanította a hivatásos egység.

Két személygépkocsi ütközött

Két személygépkocsi ütközött Nyíregyháza és Nagyhalász között szerda délután. A 3834-es úton, a kótaji elágazás közelében történt baleset következtében az egyik jármű árokba borult. A műszaki mentést, áramtalanítást az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók végezték.