21 Júl

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.07.20.

katasztrofavedelem

Két autó ütközött

Két autó ütközött hétfőn a nyíregyházi Mocsár utca és Kállói út kereszteződésében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt.
Egy fő könnyen sérült a balesetben, őt a mentők kórházba szállították.

Méhkas miatt kértek segítséget

Méhek költöztek a Nyíregyházi Szakképzési Centrum kollégiumi épületének 3. emeleti teraszához, a homlokzati részre. A beavatkozó méhész szakembernek a Dugonics utcai, magas helyszín miatt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra alkalmazásával nyújtottak segítséget. Személyi sérülés nem történt.

Baleset a Szarvas utcán

Két személygépkocsi ütközött, közúti akadályt képeztek hétfő este a nyíregyházi Szarvas utcán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt.
A két járműben összesen hárman utaztak, közülük két főt szállították a mentők kórház, könnyű sérülésekkel.

Lakatlan ház gyulladt ki

Lakatlan ház tetőszerkezete, valamint két szobája és közlekedője teljes terjedelmében égett hétfőn este Gávavencsellőn, a Kossuth Lajos utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt Ibrány önkormányzati tűzoltói egy PB gázpalackot hoztak ki az épületből, amelyet hőterhelés ért. Az egységek két gyorssugárral, dugólétrával és kéziszerszámokkal végezték a tűz oltását, valamint egy vízsugárral a palack hűtését. Az áramszolgáltató szakemberei az épületet leválasztották a hálózatról, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.