23 Júl

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.07.22.

katasztrofavedelem

Úttestre dőlt fa

Úttestre dőlt egy fa, forgalmi akadályt képezett szerda hajnalban Kisvárda és Kékcse között. A kisvárdai hivatásos tűzoltók húzták le az útról a kidőlt fát.

Tehergépkocsi és kisbusz ütközött

Szerda kora reggel érintőlegesen ütközött egy román rendszámú tehergépkocsi és egy román rendszámú kisbusz Kocsordon. Utóbbi jármű az úton megállt, ám önerejéből nem tudott tovább közlekedni, forgalmi akadályt képezett, amelyet a mátészalkai hivatásos tűzoltók szüntettek meg. A kisbuszban öten, a tehergépkocsiban csak a sofőr utazott, sérülés nem szenvedtek.

Baleset a Hunyadi és Szegfű utca sarkán

Két autó ütközött szerda délután a Hunyadi és Szegfű utcai kereszteződésnél, Nyíregyházán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rögzítették, majd áramtalanították a járműveket, a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Szén-monoxid érzékelő jelzett

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda este, egy nyíregyházi társasházi lakás fürdőszobájában. A Semmelweis utcán történt esethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak. Az érintett lakás fürdőszobájában nyílt égésterű kombi gázkazán üzemelt. Az egység zárt nyílászárók és a gázkazán működése mellett végzett méréseket, amelyek alacsony koncentrációban, de kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A gázszolgáltató a készüléket kizárta a rendszerből. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.