27 Júl

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.07.26.

katasztrofavedelem

Közúti balesetek

Több közlekedsi baleset is történt a hétvégén.

Lesodródott az úttestről, villanyoszlopnak csapódott egy személygépkocsi vasárnap a nyíregyházi Huszár téren. Az oszlop az úttestre dőlt, közúti akadályt képezett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, az akadályt megszüntették. Az áramszolgáltató szakemberei a helyreállítást elvégezték.

Szalagkorlátnak ütközött egy Budapest irányába haladó személygépkocsi az M3-as autópálya 213-as kilométerszelvényénél. Az autó a külső és a leálló sávban képezett forgalmi akadályt. A műszaki mentés idejére a rendőrség irányította a forgalmat a belső sávban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. Az autópálya-kezelő az úttestet megtisztította a törmeléktől.

Két autó ütközött a 36-os számú főút 46-os kilométerszelvényénél, Nyíregyháza közelében. Az egyik gépkocsi az árokba csapódott, a másik jármű az úttesten forgalmi akadályt képezett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. További beavatkozásra nem volt szükség, az autók elszállításáról a tulajdonosok gondoskodtak.

A 3834-es számú út 4-es kilométerszelvényénél szintén két autó ütközött vasárnap délután. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személygépkocsikat, amelyek forgalmi akadályt képeztek. A beavatkozók a rendőrségi helyszínelés után az akadályt kézi erővel szüntették meg.

Nagyméretű akácfa dőlt az útra vasárnap reggel Csaroda és Gelénes között, forgalmi akadályt képezett. A vásárosnaményi önkormányzati és a csarodai önkéntes tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be.

Elkorhadt akácfa törzse gyulladt ki egy fehérgyarmati pékség parkolójában vasárnap. A tűz oltását azonnal megkezdte a pékség tulajdonosa egy porral oltó tűzoltó készülékkel, majd a fehérgyarmati hivatásos egység a lángokat gyorssugárral fékezte meg. Személyi sérülés nem történt.